Digra Photography
  

Poseer tips

Hier onderstaand krijgt u wat tips die u kunt gebruiken voor het voorbereiden op een fotoshoot!

 

Uiterlijke verzorging

Less is more, naturel en een beetje kleur op wangen

Een foto vergroot alles. Ga uzelf niet te buiten wat de make-up betreft. Ga voor het klassieke en natuurlijke bij het toepassen van foundation (matte), oogschaduw, contouren, etc. Denk “less is more”. Als uw wallen heeft kunt u een beetje concealer gebruiken. Een beetje kleur op de wangen staat altijd goed en een crème of matte blush zal u gezonder “maken”.

Zorg voor schone nagels en poets uw tanden vlak voor een fotoshoot 🙂 !

Kam haar- (de avond voor de shoot gewassen en de dag zelf gestyled, beetje haarlak zeker lang haar) en/of baardklaar (of gladgeschoren) en breng eventueel een borstel, kam, etc mee voor tijdens de shoot.

Als uw lippen te droog zijn neem, dan een lippenbalsem mee. Vochtige lippen zien er altijd beter uit.


Kleding tips

Hou het simpel, gemakkelijk en kreukvrij … en in lijn met uw persoonlijkheid

Kies kleuren die mooi bij elkaar passen. Die elkaar aanvullen. Draag iets wat het beste bij uw huidstoon past/kleurt. Mooi is ook als i een kleur bovenkleding uitzoekt die bij uw ogen past. Hierdoor gaan uw ogen nog meer opvallen!

Kies kleuren die mooi bij elkaar passen.

Kies een outfit waar u zich lekker in voelt. Maak uzelf mooi! Het is zo dat de kleding die u aantrekt, het resultaat van de uiteindelijke foto kan beïnvloeden. De tip is dan ook om de kleding simpel te houden en drukke kleding, teksten, logos of patronen in de kleding te vermijden, omdat de aandacht dan wordt weggetrokken van u. Effen kleding lijkt dan meestal de beste weg (liever geen wit, onder jasje kan dat wel), en alleen een klein of rustig printje kan best. Draag dus iets wat lekker zit, schoon is, dat niet kreukt, en niet uw ondergoed laat zien. Zorg er ook voor dat alle kleren pluis- en haar vrij zijn.

Draag kleding wat goed bij elkaar past, lekker zit, schoon is, niet gekreukt is, en waarbij u niet uw ondergoed ziet (zoals bh bandje of onderbroek).

Mannen, let erop, vlak voor de fotoshoot, dat uw das goed zit (als u die aan heeft). En dames, let goed op dat sieraden goed zitten; is de sluiting per ongeluk zichtbaar?

Als het een winterse fotoshoot is kies dan voor lekker veel laagjes in bij elkaar passende kleuren. Dan is het ook makkelijker om zonder jas op de foto te gaan, zonder dat u het koud krijgt.

Als u op verschillende manieren op de foto wilt komen is het leuk om wat verschillende setjes kleding mee te nemen. Als u dit wilt, draag dan geen strakke kleding vlak voor de fotoshoot (anders zien we misschien striemen op plekken waar we dat niet willen). 


Groepsfoto

Voor groeps- en familiefoto’s is harmonie het sleutelwoord. Kies eenzelfde stijl: vrije tijd of formeel of … . Probeer kleding aan te trekken die bij elkaar past qua kleuren, op elkaar is afgestemd of complementair is aan elkaar. Kies enkele kleuren uit waaruit gekozen kan worden door de groepsleden. Dat maakt het makkelijk om de kleding van te voren uit te zoeken.

Het wordt dan een mooi passend beeld met de verschillende variaties in de combinaties van kleur. Het hoeft niet perfect te zijn, niet “matchy matchy” te zijn (iedereen wit overhemd en spijkerbroek, liever niet 😉 ), maar ook niet zo dat een persoon er duidelijk boven uitsteekt. Het is mooi als de outfits “samen gaan” maar niet helemaal perfect bij elkaar passen. U kunt altijd wat kleur of wat anders toevoegen door een mooi sieraad of mooie of aparte schoenen.


Kinderen 

Lichte kleding komt mooier over dan donkere kleding. Doe liever iets lichtblauw, zachtroze, beige etc. aan. Het is ook leuk om een heel felgekleurd extra shirt mee te nemen, blauw, turkoois, groen, roze bijvoorbeeld (geen fuchsia bovenkleding, het reflecteert in het gezicht). Rokjes bij (hele) kleine meisjes zijn niet altijd handig omdat ze nogal gauw verkeerd zitten en je dan de ondergoed ziet. Als je dit wel aantrekt zorg dan voor zelfde kleur ondergoed of kies gewoon voor een broek. 


Pose tips

Let op een goede houding, rug recht, buik in en schouders naar achteren. Als u zich wilt voorbereiden op een fotoshoot, dan is het handig als u een beetje weet wat je wilt. Kijk van te voren naar een paar websites, bv van kledingmerken, of in mode tijdschriften want daar zult u veel verschillende houdingen zien. Op de website www.modelvote.nl vind u behoorlijk veel plaatjes van poseerhoudingen. U kunt natuurlijk voor de spiegel een aantal gezichtsuitdrukkingen goed oefenen. De spiegel ziet wat de camera straks ziet. Kijk wat voor u het beste werkt. Hoe meer u oefent hoe makkelijker en meer ontspannen u straks voor de camera staat.

Varieer uw houding en uw gezichtsuitdrukkingen tijdens de fotoshoot. Draai af en toe uw hoofd een beetje, hou het ietwat scheef of kijk gewoon eens opzij. Gebruik niet altijd dezelfde glimlach. Probeer ook eens een klein glimlachje, een pruillip, een brede lach, boze blik, zwoele- of ‘lege’ blik of een frons. In de camera flirten levert ook vaak leuke resultaten op.

De fotograaf zal u tijdens de fotoshoot aangeven hoe u kan gaan poseren en welke gelaatsuitdrukkingen hij graag wil zien. Wellicht zetten we leuke muziek op waardoor u zich makkelijker gaat bewegen. 

Maakt u zich geen zorgen, het gaat allemaal goed komen!! 

En de allerbelangrijkste tip: ontspan, lach en heb plezier! 


 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram