Digra Photography
  


Hoe ga ik te werk bij (bedekt) naakt fotografie? Hoe gaat dat in de praktijk?

Het model heeft zich gemeld en is keurig op tijd voor de fotoshoot (bedekt) naakt en sensueel. Mijn apparatuur staat klaar. Hoe ga ik te werk?


Ik begin natuurlijk met een veilige en goede werksfeer. Rustig beginnen. Praten. Werk laten zien. Poses doornemen. Als ik met een visagiste (mua) werk, dan kan er al heel snel een goede sfeer ontstaan. Mijn ervaring is vooral om niet te haasten. Het is goed om de tijd te nemen om aan elkaar te wennen. Het mag dan fotografie zijn, het is ook werken met elkaar net als op iedere andere werkplek. Het is nieuw, dus dan is een beetje bekend raken met elkaar een heel goed begin. Maar uiteindelijk wil ik aan de slag.

Ik ben een voorstander van openheid. Vooraf bij het maken van de afspraak maar ook tijdens de shoot. Dus ik bespreek wat ik van plan ben en hoe ik zal beginnen. Het is geen leuke date. Ik ga professioneel fotograferen en dat is hard werken. Dat geldt dus voor de fotograaf maar zeer zeker ook voor het model. Uiteraard kan ik het langzaam opbouwen. Beginnen met kleding. Een beetje inschieten, dan lingerie en misschien sensueel bedekt naakt. Veel fotografen doen dit zo. Langzaam opbouwen en dus uitkleden. Maar mijn ervaring is eigenlijk net zo goed om gewoon te doen wat je hebt afgesproken. Dus niet rondjes draaien om de hete brei, verkleden en aan het werk. Ik merk dat dit ook vaak de juiste toon zet. Professioneel aan de slag met elkaar. Anyway, het moment bepaalt wat de beste start is. Starten zoals het beste aanvoelt voor het model, is leidend.


Ik raad een model altijd aan om een badjas mee te nemen. Als ik in studio werk dan komt het uiteraard voor dat ik de set ombouw of de belichting verander. Het model moet dan wachten tot de volgende set klaar is en dan is het best prettig als het model even snel iets kan aantrekken als die dat wil. Een badjas is dan erg handig. Dit trek je makkelijk aan en weer uit. Wel zo fijn dus, het is tenslotte (bedekt) naakt / sensuele / lingerie fotografie en het model hoeft uiteraard niet de hele tijd in lingerie rond te lopen. Toegegeven dat ik wel eens met modellen werk die de hele dag er gemakkelijk half aangekleed bij lopen. Voor sommigen is dit niet iets bijzonders. Ze voelen zich op hun gemak. Voordeel is dat dit soort modellen zich vaak snel en gemakkelijk bewegen voor de camera. Voor mij is alles prima, zolang het model zich maar op haar of zijn gemak voelt. Ik als fotograaf zit hier met 1 doel en dat is een prachtige serie foto's van mijn klant naken waarmee hij of zij dolblij zal zijn.

De modellen vraag ik altijd gelijk in het begin om alle knellende kleding uit te doen en om de badjas aan te trekken. BH bandjes en strings kunnen namelijk een afdruk achterlaten op de huid en het kan even duren voor dat is weggetrokken. Immers, een afdruk van een BH bandje over een schouder, dat staat natuurlijk niet mooi op een foto. Uiteraard kan ik dat met Photoshop in de nabewerking van de foto's prima wegwerken, maar beter is om dit direct te voorkomen. Dus eigenlijk bij binnenkomst het liefst gelijk uitkleden en dan is die badjas heel fijn. Ook bij het omkleden of een pauze kan de badjas wel even zo prettig zijn. In een studio is er voor het omkleden altijd wel een aparte ruimte beschikbaar. Een plek waar het model nog even zelf alles kan checken voor hij of zij met je aan het werk gaat.

Overigens mag het duidelijk zijn dat ik bij de fotoshoot geen pottenkijkers wil hebben. Misschien de visagiste, wellicht een assistente, maar bij voorkeur verder ook niemand, tenzij het model dat graag wil. De klant is koning. Dan is het natuurlijk prima, echter ...als het maar niet een verstoorde factor wordt tijdens de fotoshoot. Het doel van de fotosessie is immers een prachtige serie foto's maken en dat mag door niets worden verstoord.


Ik let ook heel goed op wat licht doet. Een lamp recht van voren kan mooi zijn maar het kan ook voor heel plat licht zorgen, alles is te zien. Leuk als je dat wilt maar met een beetje schaduw spelen vind ik zelf mooier. Het laat meer de nuances van de huid, de spieren en vormen zien. Daarom speel ik met licht. Smaken verschillen maar ook hier is het weer heel belangrijk dat een fotograaf van te voren weet wat de sfeer gaat worden.  

Het is overigens ook leuk om met dat licht bepaalde gedeeltes van het lichaam te bedekken. Borsten of schaamstreek in de schaduw houden (bedekt naakt) kan een spannend effect geven. Een bedekte naaktfoto kan juist spannender zijn door net niets te laten zien en het aan de fantasie van de kijker over te laten. Bedekken kan door die ene hand van het model tussen camera en lichaam te houden of een been. Kwestie dus van goed perspectief en goed kijken om de perfecte foto te kunnen maken. Het is soms millimeterwerk om net die hand van het model zo te manoeuvreren dat deze iets net bedekt. Bedekt naakt noemen we dat.  


Praten en duidelijk zijn bij (bedekt) naakt / sensuele / lingerie fotografie, is nog belangrijker dan bij kledingshoots. Het model is immers zeer kwetsbaar. De tijd nemen is belangrijk. Ik laat zien wat ik bedoel met een houding en doe het zo nodig zelf voor. Ik laat het model tussendoor foto's terug zien op mijn camera. Dit geeft vertrouwen en een goed gevoel. Niet te vaak overigens want met de nabewerking zal ik de foto's nog een stuk mooier maken dan op dat moment op het beeldscherm van mijn camera is te zien. Als fotograaf moet ik goed opletten hoe ik iets zeg. Het model voelt zich wellicht kwetsbaar, dus is de juiste woordkeuze belangrijk. Een verkeerde woordkeuze kan de sfeer verpesten en dat is funest voor de foto’s.

Dus; is (bedekt) naakt / sensuele fotografie eng of moeilijk? Voor de fotograaf of het model? Nee, als er maar goed rekening wordt gehouden met elkaar en dat het heel belangrijk is om correct en duidelijk te communiceren. Ik zorg dat de sfeer ontspannen is maar professioneel. Een fijne werksfeer is altijd prettig. Ik zet muziek aan, neem de tijd, zorg voor genoeg pauzes, een kop koffie en blijf communiceren. Mijn shoots zijn altijd gezellig en er hangt een positieve sfeer. Een goede sfeer vertaalt zich terug in de foto's en daar draait alles om! 

Is deze photoshoot sensueel mogelijk de eerste keer dat u zich zo laat fotograferen. Laat eens even weten in het aanmeldformulier of u aan de setting moet wennen of dat u gemakkelijk naar uw mening zult poseren. Lees ook, klik hier.  

Is de interesse gewekt? Heeft u nu minder drempelvrees? Wilt u nu ook een gave fotoshoot van uzelf laten maken? Doe het dan gewoon! Plan daarom nu een fotoshoot in bij Digra Photography.

Een fotosessie (bedekt) naakt / sensuele / lingerie fotografie is leuk om te doen, het resultaat is een onvergetelijke ervaring en uiteraard lever ik een prachtserie foto’s op.

 Als u nog wat algemene informatie wil, neem dan nu contact met ons op via het algemene contactformulier 

Indien u echter direct van plan bent een fotoshoot " Boudoir, Lingerie en of Sensueel en Naakt"  in te plannen bij Digra Photography, dan kunt u beter het uitgebreide intake- en contactformulier invullen. Hierdoor heb ik een beter idee wat u wilt en of u zich makkelijk voor de camera zult bewegen of dat u rustig aan zal moeten wennen. 

Maak dus met ons een afspraak en vul het uitgebreide contact en intakeformulier in. Klik hier!

Foto's bekijken, klik hier
Tarieven bekijken, klik hier

Wij werken veel voor klanten uit de steden in de Randstad. Edoch woont u verder weg, ook dan kunt u ons boeken voor een fotosessie. U kunt ons op het internet o.a. vinden onder de zoektermen:


Fotograaf Lingerie en Boudoir Amsterdam en omstreken
Fotograaf Lingerie en Boudoir Den Haag en omstreken
Fotograaf Lingerie en Boudoir Leiden en omstreken
Fotograaf Lingerie en Boudoir Rotterdam en omstreken
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram